Nyomtatás
Találatok: 1469
medvebocsOrvvadászok garázdálkodtak a Vrátna-völgyben (Vrátna dolina). A zsolnai (Žilina) rendőrök elfogtak egy 28 éves stubnyafürdői (Turčianske Teplice) és egy 54 éves galántai férfit, a vélt elkövetőket.

A törvény emberei a két férfi gépkocsijának csomagtartójában medvebocs húsára bukkantak. A tettesek a hús eladásából származó nyereség reményében lőtték agyon az állatot.

A két férfi október végén sötétedéskor a Gader-völgybe (Gaderská dolina) ment vadászni. Rövid várakozás után fedezték fel a legfeljebb hároméves medvebocsot. Az idősebb vadász lőtte le az állatot – közölte Jana Balogová, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a Topky.sk portállal.

A meglőtt medve megpróbált elmenekülni, de hozzávetőleg tíz méterre a vadászoktól összeesett. Az orvvadász társával ellyezte az állat tetemét az autójuk csomagtartójában. A két férfi egy biztonságosnak ítélt helyen feldarabolta a medvehúst. Akkor érték tetten őkert, amikor a műanyag zacskókba helyezett hús mérték meg. A rendőrök megállapították, hogy egyik férfi sem rendelkezett medvekilövési engedéllyel.

A tettesek hozzávetőleg 3 ezer eurós kárt okoztak. Orvvadászattal gyanúsítják őket, amiért 3 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetőek.

Forrás: Hírek.sk