Nyomtatás
Találatok: 1607
szarvastetemOrvvadászokat zavartak meg a hajósi hivatásos vadőrök, akik a város határában lévő erdőben megtalálták az elejtett szarvas tetemét is.
A vadőrök vasárnap, Hajóstól kb. 3 kilométerre, a jánoshalmi út mentén lévő erdőben észlelték a három orvvadászt, akik egy kék színű kisbusszal menekültek el a helyszínről Jánoshalma irányába. - A hivatásos vadászok a helyszínen találtak egy szétdarabolt szarvasborjút, amit már bezsákoltak a tettesek. A menekülők ott hagytak egy bárdot, egy fenőkést és egy hurkot, amivel az állatot elejtették – számolt be az esetről Répási Tamásné őrnagy, a kalocsai rendőrkapitányság szóvivője, akitől megtudtuk, hogy az elejtett szarvasborjú értéke körülbelül 80 ezer forint.
A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a Toyota kisbuszt a forrónyomos csoport, - a hajósi körzeti megbízottal együttműködve -, Érsekhalma határában, a Dohánytelep elnevezésű részen megtalálta.
 
A járműben lévő vér-, és húsmaradványok egyértelművé tették, hogy azt a kisbuszt használták az orvvadászok. A jármű tulajdonosát, egy érsekhalmi lakost előállították a kalocsai rendőrkapitányságon, ahol kihallgatása során férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Információnk szerint vallomása során társait nem „mártotta be”, így egyedül felel majd a bűncselekményért.

Forrás: Baon