Nyomtatás
Találatok: 1413
szemétszedésA vadászok minden évben összefognak az erdők tisztaságáért, ha kell, saját zsebből finanszírozzák a szemét elhelyezését.

Mintegy 10.000 köbméter szemetet szednek össze Budapest környékén a Pilisi Parkerdő munkatársai. Ezt zömében nem a kirándulók viszik a hegyekbe, hiszen egyre tisztábbak a turistapihenők. Az illegális szemétlerakók viszont akcióba lendültek. Látni az erdőben tejes dobozt, sittet, ezeket később az erdő tulajdonosának kell összeszedni és megsemmisítetni. Ez a főváros környékén évente 50 millió forintba kerül.

A Felső Tisza vidékén a vadászok minden évben összefognak az erdő tisztaságáért. A Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének vezetője a Kossuth Rádiónak elmondta: tavaly nagy gondot okozott számukra, hogy az összegyűjtött szemetet nem tudták sehol elhelyezni. Kiss B. Zoltán ezért arra kérte az „erre hivatott vállalkozásokat”, hogy, ha módjukban áll, díjmenetesen fogadják be az általuk összegyűjtött szemetet.

Mint mondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében három helyen lehet elhelyezni a szemetet, a közeljövőben meg is keresik ezeket, és reméli, hogy a szeméttárolók vezetői is megértik, „a közös ügy érdekében csak közösen tudnak fellépni”. Kiss B. Zoltán bízik a kompromisszumos megoldásban, ellenkező esetben pedig a szövetség tagdíjaiból finanszírozzák a szemét elhelyezését.

Hanganyag

Forrás: Hiradó