Nyomtatás
Találatok: 1096
sepsiszentgyörgyKeszthelyi szakemberek rendezik be a sepsiszentgyörgyi vadászati múzeumot, a Helikon Kastélymúzeum munkatársai a műemlék épület adottságait figyelembe véve megtervezik a kiállítást és elhelyezik az állatpreparátumokat, trófeákat.

Sztakics Éva sepsiszentgyörgyi alpolgármester a Krónikának elmondta, májusban megnyitják a múzeumot, addig sepsiszentgyörgyi szakembereket küldenek tapasztalatcserére Keszthelyre, hogy elsajátítsák a vadászati múzeum működtetéséhez szükséges tudnivalókat.

A korábban vérközpontnak otthont adó, műemlék Bene-házat egy másik ingatlanért cserébe a hematológiai intézettől szerezte meg az önkormányzat, az integrált városfejlesztési terv részeként 524 ezer eurót fordítottak a teljes felújítására, ebből 387 ezer euró európai uniós támogatás. Sárkány Árpád, az Abies Hunting sepsiszentgyörgyi vadásztatóiroda igazgatója, az Országos Vadászati Tanács tagja a sepsiszentgyörgyi vadászmúzeum ötletgazdája, a családja tulajdonában levő, mintegy hetven trófeát adományozta az intézménynek, a gyűjtemény fele életnagyságú preparátum. Sztakics Éva elmondta, Spanyolországból, Bukarestből is kaptak adományokat, olyan sok a kiállítandó darab, hogy nehézségekbe ütközik az elhelyezésük. A tervek szerint a vadászmúzeum interaktív lesz, nem szakembereknek szóló trófea-seregszemle. A kitömött állatok, trófeák mellett a különböző vadak nyomaival, hangjával is meg lehet ismerkedni, az alagsorban kialakítanak egy élethű medvebarlangot, lesz exotikus terem, ahol az afrikai állatokat mutatják be, de lesz virtuális vadászterem, ahol lézeres puskával lehet majd célozni.

Forrás: Krónika.ro