Nyomtatás
Találatok: 1226
sajtópályázatAz Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet ebben az évben is meghirdeti hagyományos sajtópályázatát.

A kiírás célja, hogy elősegítsük a civil sajtón keresztül a széles közvélemény elérését, tájékoztatását. A vadgazdálkodásról, a vadászatról, a vadászati kultúráról és a vadászokról szeretnénk több reális, egyben vonzó tájékoztató anyagot viszontlátni a médiában.

Felhívásunkra a 2012. augusztus 1.–2013. június 15. között – írott sajtó, rádiós mű, tv (videós) anyag –, megjelent alkotásokkal lehet nevezni.

Az érvényesség feltétele a civil médiában való megjelenés (szaklapokban közölt írások nem nevezhetők, de a szaklapoknál dolgozó újságírók civil médiában megjelent írásai igen), valamint a tematikus TV csatornákban megjelent filmek sem indulhatnak a pályázaton.

Pályázni személyenként minimum 3, legfeljebb 5 alkotással lehet. Írásos forma esetén 6000 karakter/cikk, rádiós anyagnál 20’, videónál 30’ perc lehet a terjedelem.
A pályaművek beküldési határideje 2013. június 30, cím: OMVK (1027 Budapest, Medve u. 34-40)
A pályaműveket független zsűri bírálja el, a nyertesek oklevelét és díját a vadásznapokon adjuk át.

A díjak
I. helyzet bruttó 300.000.- Forint
II. helyzet bruttó 200.000.- Forint
III. helyzet bruttó 100.000.- Forint

A pályázatok díjazása nem műfajonként, hanem összevontan történik, tehát nem az előző években megszokott három kategóriában hirdetünk nyertest, hanem mindhárom kategóriát összevonva fogjuk a legjobb alkotást díjazni. Tekintettel az első helyezésért járó kiemelkedő összegre, és a tisztességes versenyszellem illetve a kellő motiváció megőrzése végett, a nyertes pályamű alkotója a következő két évben nem vehet részt a pályázatban.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő minőség esetén ne adjon ki díjat.

Várjuk a pályázók alkotásait.