Nyomtatás
Találatok: 1235
bivalyÉhes, vad bivalyok miatt fél Mozsgón több család is – közölte a bama.hu Baranya megyei híroldal.
Az állatok kilométerekről, az erdőn keresztül, egy almáskeresztúri majorságról törnek be a kertekbe. Egy mozsgói vadászt meg is kergetett három bivaly, a férfi egy fára menekült előlük. A rendőrség vizsgálatot indított az állatok ügyében.

Volt rá példa, hogy Mozsgón, a hegyen élők nem engedték iskolába gyerekeiket, mert féltek attól, hogy a bivalyok rájuk támadnak – mondta a bama.hu szerint az egyik érintett, Kovács László.

A mintegy harminc állat egy almáskeresztúri majorságban él, ridegtartás mellett, ám a környéken sokan úgy tudják, amiatt kószálhatnak el a többhektáros területről, mert a gazdaságban kikapcsolták az áramot, és így a villanypásztor már nem tartja vissza a táplálékot kereső patásokat.

A tulajdonos külföldön van, a bama.hu nem tudta elérni. A portál szerint a bivalyoktól amiatt is tartanak, mert a veteményeseket is rendszeresen megdézsmálják. Szerencsére tragédia még nem történt, de a napokban közel voltak ehhez, ekkor telt be a pohár.

Egy mozsgói vadászt, Kis Istvánt három bivaly kergette meg, életét az mentette meg, hogy menekülés közben egy fára fel tudott ugrani. A férfi azt mondta, halálfélelme volt, valószínűleg használta volna puskáját, ha nála van, de tudja, bajba is kerülhetett volna, hisz egyedül volt, tanúk nem voltak, reméli azonban, hogy a problémára találnak a hatóságok megoldást.

Elmesélte, hogy a gond a bivalyokkal nem ma kezdődött, évekkel korábbi keltezésű az ügy, de amikor találnak élőhelyükön táplálékot, tavasztól őszig, viszonylagos nyugalomban élnek a mozsgóiak. Neki két éve kéthektárnyi kukoricáját ették meg, a tulajdonossal azóta sem tudott erről beszélni.

Valaki bejelentést is tett a Szigetvári Rendőrkapitányságon, ahol feljelentés-kiegészítést rendeltek el, vizsgálják, történt-e bűncselekmény.

Forrás: HVG