vadászkamarai estékA Vadászkamarai esték rendezvénysorozat idei első állomása Veszprémben volt, ahol elsősorban szakmai kérdések kerültek terítékre. A jó hangulatú összejövetelről sokáig fognak beszélni a vadászaink.

A Veszprém megyei Vadászkamara hagyományos és nagy sikerrel zajló rendezvénysorozata a Vadászkamarai esték. Pap Gyula, kamarai elnök köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az eseményen eddig általában egy-egy térség vadásztársaságai mutatkoztak be, néha megtűzdelve némi kulturális programmal. Az idei első Vadászkamarai estéken a kultúra, aztán pedig a szakmaiság került előtérbe. Az elnök hozzátette, a jövőben ezekre a témákra is kiemelten fognak figyelni.

Szólt arról is, hogy a kamara következő nagyobb rendezvénye Pápán lesz, ezúttal is a hagyományos agrárexpó keretében tartják meg a Veszprém megyei Vadásznapot. Az esemény április 21-én lesz.

A veszprémi Vadászkamarai estékek Tengerdi Győző, a veszprémi HM Verga vezérigazgatója nyitotta, aki egy filmmel a tarsolyában érkezett. Az erdőgazdaság támogatásával készült el a Széchenyi nyomában című film, amelyet először tavaly augusztusban, az I. Festetics Trófeakiállítás keretében láthatott a nagyközönség. A vezérigazgató beszélt a film születésének körülményeiről is. A résztvevők örömmel tekintették meg a filmet, amely egyébként a honlapunkon is elérhető. (http://www.vmvk.hu/index.php?option=com_videoflow&task=play&id=67&sl=latest&limitstart=6&Itemid=24&layout=listview)

Szajkó István, a Nemzeti Kézilőfegyver Vizsgáló Bizottság tagja a sörétlövés és a golyólövés ballisztikájának kérdéseit boncolgatta. Mondandója azért is egyedi és mindenki számára érdekfeszítő volt, mert előadásában arról beszélt, amit a szakkönyvekben nem lehet megtalálni. Érdekes olvasatban tálalta a szél, az esőcseppek hatását a sörét (golyó) röppályájára. Kifejtette, az sem mindegy, a hegyről le-, vagy felfele lövünk. Elemezte a becsapódások mikéntjét is. Rendkívül élvezetes előadásban, rajzokkal bizonyítva fejtette ki, mi mindenen múlhat egy-egy lövés sikere, vagy sikertelensége. Mindezzel a vadászok korábban nem igazán szoktak foglalkozni, most azonban egyértelműen kiderült számukra, a legapróbb mozzanat is számít!

Forrás: VMVK