Nyomtatás
Találatok: 1519
orvvadászokat értek tettenA rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy veszprémi és egy tihanyi lakos ellen, akiknél átalakított fegyvert, lakásaikban pedig trófeákat találtak.
A rendőrség tájékoztatása szerint a Bakonyerdő Zrt. füredi erdészetének fővadásza és a füredi kapitányság körzeti megbízottja április 11-én az éjszakai órákban ért tetten két személyt, akik egy engedély nélkül kialakított vadetető mellett, egy fán lévő tüzelőállásról figyelték a vadakat. Az éppen távozó személyeket igazoltatták, majd a környék átvizsgálásakor a helyszínen egy átalakított fegyvert találtak.
A nyomozók a házkutatás során engedély nélkül tartott lőszert, számszeríjat, vadász nyílvesszőket, továbbá szarvas, őzbak, illetve muflon trófeákat, vaddisznó agyarakat is lefoglaltak. A füredi kapitányság elrendelte a lefoglalt fegyverek szakértői vizsgálatát, azokat egyébként lőfegyvernek minősítették.

A nyomozók az orvvadászathoz szükséges eszközökön túl az egyik személy házában lefoglaltak csaknem 100-150 kilogramm különböző fajtájú fagyasztott balatoni halat, illetve az orvhalászathoz szükséges eszközöket. A gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek, a tihanyi férfit a járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a veszprémi esetében házi őrizetet rendeltek el.

Forrás: Napló