Nyomtatás
Találatok: 1172
rókaEgyetlen éjszaka alatt több mint tíz tyúkot pusztított el róka az Andrásvári utcában.
A rókaméreg nem felel meg az uniós előírásoknak, sok mindent nem lehet tenni a ragadozók ellen.
"A kár értéke csak a mi esetünkben meghaladja a negyvenezer forintot"

"A közeli erdőből folyamatosan járnak portyázni a rókák a lakott területre. Az utóbbi hónapokban összesen négyszer pusztított róka az udvarunkban.

A legnagyobb kárt akkor okozták, amikor egyetlen éjszaka alatt tizennégy madarat tüntettek el a tyúkketrecből. (A róka nyilvánvalóan nem tud megenni ennyi tyúkot egyszerre, ellenben ha elejti zsákmányát, szívesen ássa el a tetemet "szűkösebb" időkre - a szerk.).

A kár értéke csak a mi esetünkben meghaladja a negyvenezer forintot, de az Andrásvári utcában több lakót megkárosítottak már a ragadozó állatok.

Arra is volt példa tavaly nyáron, hogy a teraszunkról kellett elkergetnünk a rókát. A fő gondot az okozza, hogy mérgezett rókacsapdát már tilos kitenni, de azzal senki sem törődik, mennyi házi állat pusztul el emiatt" - mondta panaszos, neve elhallgatását kérő győrszentiváni olvasónk.
"A rókaméreg nem felel meg az uniós előírásoknak"

Dr. Sík Sándor Győrszentiván önkormányzati képviselője, állatorvos ismeri a problémát, de ahogy fogalmazott: "a megoldás Brüsszelben van".

"Való igaz, hogy az erdőkben egyre kevesebb táplálékot (fácánt, nyulat) találnak a rókák, s így egyre közelebb merészkednek a lakóházakhoz.

Ezt egyértelműen mutatja az is, hogy az elmúlt években egyre több elütött rókát kellett összeszedni Győrszentivánon.

A rókaméreg nem felel meg az uniós előírásoknak, a vadásztársaságok pedig lakott területtől csak 200 méterre használhatják a fegyverüket. Megjegyzem, alig pár hete támadó kóbor kutyát rendőri felügyelet mellett sem lőhettünk ki.

Forrás: Kisalföld