Nyomtatás
Találatok: 1522
vaddisznóA vaddisznót korábban többször próbálták altatólövedék segítségével elfogni, de utolsó erejével mindig elrejtőzött. Hétfőn egy rendőri megerősítéssel érkező vadász kilőtte a 60-70 kilós állatot.

Hétfőn kilőtték azt a vaddisznót, amely több hete kóborolt a Gellérthegy lakóövezete környékén. A 60-70 kilós állat tetemét nájlonba csomagolva vitték el a helyszínről – adta hírül a Zampano blog.

Az állatot korábban többször megpróbálták altatólövedékkel elkábítani, de utolsó erejével mindig elszaladt és elbújt. Amikor hétfőn a vadász lelőtte, több altatólövedék piros vége is kiállt az állat testéből.

A vadász, aki már egy ideje szorgalmazta, hogy lőjék le az állatot, rendőri megerősítéssel érkezett. A környékbelieket a házakba parancsolták, mielőtt levadászták volna a vegyes megítélésű állatot. A vadász azzal érvelt, hogy az állat veszélyes lehet az emberekbe, betegségeket terjeszthet, és nagy valószínűséggel önállóan már nem boldogulna a természetben.

A blog szerint a környékbeliek egy része féltette gyermekét a vaddisznótól, mások kifejezetten szerették, etették, és a gyerekek egész közel merészkedtek hozzá.

Forrás: HVG