Nyomtatás
Találatok: 1288

módosult a vadászati törvényA Magyar Közlöny 96. számában, 2013. június 13-án jelent meg a vadászati törvény módosítása. (2013. évi LXXXII. törvény)

A jogszabálymódosítás értelmében a vadászvizsga bizottságok tagjainak a továbbiakban a törvény szerint nem kell felsőfokú vadgazdálkodási képesítéssel rendelkezniük. Emellett a Vidékfejlesztési Miniszter a vizsga rendje és tartalma mellett szabályozhatja a felkészítő tanfolyamok szabályait, szervezésének feltételeit is.

Korábban a törvény értelmében problémát jelentett az íjászok, solymászok esetében a fegyvertartási engedéllyel való rendelkezés is. A módosítás szerint vadászlőfegyverrel vadászó vadász esetén kell csak vadászlőfegyver-tartási engedéllyel rendelkezni.

A törvény alapján hatályát veszti a Vtv. 93. §-a és a 100. § (1) bekezdés c) pont 28. alpontja is, így nem ez a törvény fog a jövőben rendelkezni az Országos Vadgazdálkodási Tanácsról és a Területi Vadgazdálkodási Tanácsokról. A törvényjavaslat indoklásában az volt olvasható, hogy a tanácsokkal kapcsolatos kérdéseket kormányhatározat fogja szabályozni.

A törvénymódosítás teljes szövege az alábbi link 57. oldalán található:

http://www.kozlony.magyarorszag.hu/dokumentumok/db3336c20394ede9c3b48fd22f2ef94a3cb7abbb/megtekintes