Nyomtatás
Találatok: 1120
amir perecAmír Perec izraeli környezetvédelmi miniszter javaslatára az illetékes minisztériumi bizottság egyhangúlag elfogadott egy a sportból, hobbiból történő vadászatot tiltó törvényjavaslatot - jelentette kedden az izraeli katonai rádió.

Az új szabályozás egy két évvel ezelőtt megszövegezett és a kneszet első szavazásán átment, majd talonba került javaslat újraélesztése, amelynek célja a vadon élő állatok és természeti környezetük védelme.

Eddig a szeptembertől januárig tartó vadászati szezonban az engedéllyel rendelkező mintegy 2400 izraeli vadász szabadon lőhetett kacsákra, vaddisznókra és más állatokra, de ha elfogadják a törvényt, akkor csakis különleges esetekben és engedélyek birtokában, csak bizonyos károkozó állatok ellen használhatják fegyverüket.

"A sportból történő vadászat ellentétes az elemi humánummal, amely tiltja az embertelen tetteket. El kell érnünk, hogy sportvadászat eltűnjön a világból" - jelentette ki Perec.

Az ügy előzménye, hogy a minap komoly közfelháborodást okozott, amikor négy levágott szarvasfejet és egy sündisznófejet találtak egy főút melletti kerítésre tűzve Észak-Izraelben.

Az Izraeli Természetvédelmi Szervezet üdvözölte és az izraeli vadvilág védelmében szükségesnek nevezte a törvényjavaslatot, valamint bejelentették, hogy a sportvadászat szerintük a világ biológiai sokféleségét fenyegető egyik legjelentősebb fenyegetés.

Forrás: MTI