Nyomtatás
Találatok: 1362
agráregyetemDebrecen – Egyelőre még nem dönt az Ítélőtábla a megvádolt egykori tanszékvezető ügyében, ítélet leghamarabb ősszel várható.

Mint arról korábban beszámoltunk, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolták meg a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának egykori tanszékvezetőjét. A vádirat szerint P. Gábor Róbert különféle javakat, vadhúst, vadászati lehetőséget fogadott el az egyetem hallgatóitól, cserébe sikeres vizsgát ígért nekik és azt, hogy segít elkészíteni a szakdolgozatukat.

A Debreceni Törvényszék első fokon már ítéletet hozott, a korábbi tanszékvezetőt és a másodrendű vádlottat, ifjabb P. Gábor Nimródot is felmentette a vád alól. Az ügyben egyébként további huszonkét vádlott is szerepel, közülük kettő esetében az ügyész elfogadta a felmentő ítéletet, a többieknél azonban a bűnösség megállapítása érdekében fellebbezett.

Az ügyet másodfokon az Ítélőtábla tárgyalta hétfőn délelőtt. A tárgyalás a vád ismertetésével és a perbeszédekkel kezdődött. Az ügyész felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést tart reálisnak a korábbi tanszékvezetővel kapcsolatban, a többi vádlottnak nem indítványozott börtönbüntetést, mindegyiküket bírság megfizetésére kötelezné.

A vádlottak ügyvédje szerint semmilyen büntetés kiszabása nem indokolt, s azt kérte a bíróságtól, hogy ne a bizonyítékok, hanem a bűncselekmény hiányára hivatkozva mentsék fel a védencét. Azt az ügyvéd is elismerte, hogy a tanár és több hallgatója között baráti kapcsolat volt, de azt, hogy konzulensként többet segített a kelleténél, már vitatta.

Az ügyben leghamarabb ősszel várható majd ítélet.



Forrás: Dehir