Nyomtatás
Találatok: 1171
muzsikál az erdőSikeresen ért véget a 10. Muzsikál az erdő – Mátrai művészeti napok. Szabó Lajos főszervező szerint körülbelül hatezer látogató érkezett az ország minden részéből a kilencnapos rendezvényre.
A vendégek a hagyománynak megfelelően különleges helyszíneken, például erdőkben élvezhették a koncerteket, részt vehettek a szakemberek vezette sétákon, és kézműves vásárokon ismerkedhettek a helyi termékekkel. A főszervező elárulta: idén először az Alföldön is bemutatkozik a zenei fesztivál.

smét nagy sikert aratott a június végétől július elejéig tartó Muzsikál az erdő összművészeti fesztivál, amely idén először a Mátra vidékén kívül – a kecskemétiek meghívására –, a híres városban is bemutatkozik, tájékoztaott Szabó Lajos erdőmérnök. A tíz esztendeje töretlen, sőt egyre növekvő népszerűségnek örvendő eseménysorozat megálmodója elmondta: az őszi Bács-Kiskun megyei műsort is a hagyományoknak megfelelően állítják össze, és nem változik az üzenet sem.

A Muzsikál az erdő fő célja változatlanul az, hogy az embereket a környezettudatosabb életmód, a fenntartható emberi lét irányába fordítsa az erdő, a zene és a művészetek segítségével, miközben változatos programok kikapcsolódást ígérnek minden korosztálynak. A Muzsikál az erdő – Mátrai művészeti napok idén körülbelül hatezer embert mozgatott meg a rendező becslése szerint.

Szabó Lajos felidézte: a kilencnapos fesztiválon mindennap más-más település kapott főszerepet. Természetesen most sem maradtak el a különleges helyszíneken, ligetek mélyén, patak partján tartott koncertek, ismeretterjesztő előadások, sportrendezvények, vásárok és az erdei kirándulások sem, amelyek alkalmával szakértők segítették a flóra és a fauna vagy éppen az erdészeti, természetvédelmi munka megismerését. Komoly hangsúlyt kapott a rendezvénynek otthont adó települések bemutatása is, ezen belül a helyi gasztronómiára külön odafigyeltek a szervezők, hiszen a közös étkezés, a kulturált borfogyasztás közel hozza az embereket egymáshoz. A népszokások, a palóc folklór jellemzőinek feltárása a messziről érkezett vendégek előtt szintén fontos cél volt, hiszen a fesztivál az értékek megőrzéséhez, a turizmus fejlesztéséhez, illetve a helyi termékek, a kézműipar népszerűsítéséhez is hozzá kíván járulni.

Szabó Lajos hangsúlyozta, a Muzsikál az erdő a kezdetektől ingyenes, hiszen a célja az, hogy ebben az elanyagiasodott világban a művészetek segítségül hívásával változtasson pozitív irányba a látogatók önmaguk és környezetük viszonyáról alkotott képén.

Forrás: MNO