Nyomtatás
Találatok: 1767
keresik az orvvadász gyilkostHalott az osztrák orvvadász, aki korábban négy embert meggyilkolt - adta hírül a rendőrségre hivatkozva az oe24 osztrák hírportál helyszínen lévő tudósítója.
Korábban a férfi házát megrohamozták a különleges egység fegyveresei. A rendőrség azt közölte, hogy a férfi felgyújtotta azt a helyiséget, ahol megbújt.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá a férfi megégett holttestére. Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.

Az osztrák rendőrség szeptember 17-re virradóra Annaberg község közelében próbálta elfogni az 55 éves vadorzót, aki azonnal tüzet nyitott, és menekülni próbált. Az egyik meglőtt rendőr később meghalt.

A férfi ezután lelőtte azt a 70 éves mentőst, aki az akkor még életben lévő rendőr sebesüléseit próbálta ellátni. A mentőst a mentőautóban ülve találta el a golyó. Találatot kapott az a kommandós is, akit a mentős védelmére vezényeltek ki. Később a kórházban ő is belehalt sérüléseibe.

Az éjjellátóval és távcsöves puskával felszerelkezett tettes ezután gyalog menekült tovább. Amikor egy autójában ülő rendőrbe ütközött, hidegvérrel fejbelőtte, majd beült a rendőrautóba és azzal menekült el. (A rendőr holttestét csak később találták meg. Kezdetben azt hitték, hogy az orvvadász túszul ejtette).

A férfi a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára ment, ahol elbarikádozta magát. Itt is tűzharc alakult ki.

A vadorzó az egyik kommandós fejére még itt is célzott lövést adott le. Csak az mentette meg, hogy autójában golyóálló üveg volt.

A nagy mennyiségű lőszerrel felszerelkezett férfi házát különleges rendőri egységek vették körül. A BBC szerint száz rendőr vette körbe a házat. Az osztrák hadsereg harckocsikat is a helyszínre irányított. A rendőrség megpróbált kapcsolatba lépni a vadorzóval, akinek több fegyvere és kézigránátja is lehetett, és félő volt, hogy tüzet nyit bárkire, aki közelít a házához.

Időközben azonban a férfi egyik barátját elérte telefonon, amelyről az osztrák bulvársajtó számolt be. „Sajnos igaz: én vagyok az annabergi vadorzó!" - idézte az 55 éves, Alois H. nevű férfi szavait a barát a „Kronen Zeitung” című lapnak nyilatkozva. „Engem is meglőttek, a hasamon. De most már egálban vagyunk. A Burgit (a férfi juhászkutyájának beceneve) is lelőttem már, de engem soha nem fognak elkapni" - mondta barátjának a férfi.

A barát a „Kurier” című lap kérdésére azt is elmondta: a vadorzó néhány hete kezdett el arról beszélni, hogy problémái vannak. Az orvvadász azt állította neki, úgy érzi, mintha valamiféle „második énje" lenne.

Az 55 éves Alois H. sikeres szállítmányozási vállalkozó volt. A rendőrség már korábban is körözte vadorzás miatt.

Forrás: MTI