Nyomtatás
Találatok: 2047
Az angol szettert december 8-án délelőtt Dunakeszi egyik erdős belterületén a gyanú szerint egy budapesti vadász lőtte meg sétáltatás közben.
A lövés a lábán érte, amelyet amputálni kellett. A rendőrök egy 60 éves budapesti férfit gyanúsítanak az ügyben, derült ki a december 19-én közölt információk alapján.

– Messzebb voltunk, és nem hallottuk a lövést, ezért először azt hittük, valamilyen csapdába lépett. Csak az állatorvosnál derült ki, hogy rálőttek – mesélte a Blikknek Szegő Péter, az angol szetter gazdája. A kutya lábából egy lövedéket operáltak ki. Az eset után a gazdák az egyik ismert közösségi oldalon tettek közzé felhívást, hogy megtalálják az elkövetőt. Mint kiderült, a történteket látta az egyik közeli ház lakója, aki jelentkezett is a felhívásra. Elmondása szerint az elkövető egy konténer mögül adta le a lövést egy puskából. Az eb gazdái csak ezután tettek feljelentést a rendőrségnél.

Az egyenruhások személyleírás és adatgyűjtés alapján, három nappal az eset után találták meg a hatvanéves vadászt, a budapesti M. Sándort. Gyanúsítottként hallgatták ki a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A Dunakeszihez közeli, a főváros XV. kerületében lévő lakásában tartott házkutatás során több engedéllyel tartott puskát és lőszert foglaltak le – tudtuk meg Beluzsárné Belicza Andrea rendőr századostól, a Pest megyei Rendőrkapitányság sajtóügyeletesétől. Hogy mit keresett a szomszéd településen, arról a dunakeszi rendőrség részint személyiségi jogokra, részint pedig a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem adott felvilágosítást. A férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Blikk értesülései szerint a gyanúsított már többször megfenyegette a kutya gazdáit, hogy ha póráz nélkül sétáltatják az ebet, lelövi, mivel a házuktól mintegy 150 méterre található erdős rész szerinte már vadászterület. Az ügyben felkerestük a területen illetékes Nemeskéri Vadásztársaság elnökét, Horváth Szabolcsot, aki elmondta: nem ismeri M. Sándort, és biztosan nem az egyesület tagjáról van szó. A területen egyébként viszonylag sok a kóbor kutya, amelyek főleg az apróvadállományban tesznek kárt. A társaság tagjai csak akkor lövik a kóbor ebeket, ha azok a vadat űzik – tette hozzá.

Forrás: Blikk