Nyomtatás
Találatok: 958
Velencén – a négy csillagos Velence Resort & Spa szálloda első emeleti különtermében – március 22-én rendezték meg az SCI Közép-Magyarországi Egyesület gálavacsoráját, melynek keretében sor került az egyesület díjainak kiosztására is.

Első alkalommal adták át a minősített „Magyar Ötös” díjat, melyet Szőke Sándor vehetett át az általa elejtett aranyérmes szarvas-, dám, őz-, muflon- és vaddisznó trófea bemutatását követően. (Sajnáltam, hogy a helyszínen a trófeák nem voltak megtekinthetőek.)

Szegedi András lett az „Év klubtagja”, melyet a tagság titkos szavazással döntött el. Az „Év klubtagja” díj egy SCI emblémával díszített arany pecsétgyűrű, melyet Pál Gyula elnök adott át.

Beck Antal ismét „tarolt”, a vadászatért rengeteget áldozó, saját fejlesztésű, speciális puskákkal és céltávcsövekkel, illetőleg modern vadászíjjal vadászó világjáró vadász egy íjjal lőtt muflonkos elejtésével nyerte el a klub „Év Belföldi Trófeája” díját. A muflonkos a világranglista 3. helyezettje. Úgy tűnik 2013 a muflonok jegyében telt, mert a rangsorban a 2. helyen Pál Gyula muflonkosa végzett, a 3. helyet pedig Szőke Sándor mufloncsigája szerezte meg.

Beck Antal megosztva kapta meg az „Év Külföldi Trófeája” díjat a – szintén íjjal lőtt – fekete orrú impala elejtéséért, mely az SCI világranglistán kategóriájában a 2. helyen tündököl.

A megosztásnak megfelelően, szintén az „Év Külföldi Trófeája” díjat vette át Hidvégi Béla, a klub alapítója és tiszteletbeli elnöke, akinek punzsab urialját kategóriájában az SCI világranglistáján ugyancsak a 2. helyen regisztrálták.

A gálavacsora hivatalos része után a vacsora következett, majd az Operett Voice társulat két művésze – Márton Fruzsina és Mészáros Kartal – teremtett jó hangulatot. S ez csak fokozódott, amikor a sokoldalú zenekar tagjai a húrok közé csaptak… majdnem egészen reggelig.

Ki gondolná, hogy egy tombolán kisorsolt nyeremény gondot okozhat a házasfelek között? Név nélkül, még másnap a reggelinél is folytatódott a házastársak közötti vita, hogy elmenjenek-e a megnyert, pár hetes, törzskönyvezett, fekete labrador kiskutyáért vagy sem. Be kell vallanom, ismerős volt a jelenet, emlékeztetett arra, amikor az első vadászkutyám, egy kis jagdterrier hazavitelét próbáltam „legalizálni” a feleségemnél, aki kőkemény választás elé állított: vagy én, vagy a kutya! (Megjegyzem, nem váltunk el, de a jagi sem volt sokáig a tulajdonomban.)

További képek itt!

Forrás: HuntingPress