Az orvvadász egy engedély nélkül tartott fegyverrel elejtett egy szarvasbikát, az állat fejét levágta, a tetemet pedig a helyszínen hagyta.

Orvvadászt fogtak rendőrök, amikor egy teherautót állítottak meg, majd vezetőjét, valamint utasát ellenőrizték Nagyatádon még szeptemberben. A járműben vérgyanús anyaggal szennyezett táskát, késeket, éjjellátó készüléket, fegyverlámpát, és egy vadászpuskát találtak, és foglaltak le.

A kocsi mellett az árokban egy lőszer és egy lövedék hüvelye hevert, amiket a teherautó utasa dobott ki. Kiderült, hogy a fegyvert és a lőszereket is engedély nélkül tartotta magánál a 27 éves férfi. A nyomozók megállapították, hogy korábban egy Nagyatádhoz közeli vadászterületen kilőtt egy szarvasbikát, aminek levágta a fejét, hogy a trófeájához jusson. Az elejtett vad többi részét otthagyta. A nagyatádi férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására. A Kaposvári Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta az orvvadászt.
Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, valamint lopás vétségének kísérlete miatt folytattak eljárást ellene. Az ügyben vádemelési javaslattal élt a rendőrség, az iratokat Nagyatádi Járási Ügyészségnek küldték el.

Forrás: Sonline