Engedély nélkül tartott fegyverrel lőtte le, majd lefejezte a szarvasbikát. Az ősszel történt eset most ért vádemelési szakaszba:


Egy szeptemberi éjjelen a nagyatádi zsaruk a város belterületén egy tehergépjárművet és annak vezetőjét, valamint utasát ellenőrizték. A jármű átvizsgálása során abban egy vérgyanús anyaggal szennyezett táskát, késeket, éjjellátó készüléket, fegyverlámpát, valamint egy - a szakértői vélemény alapján fegyvernek minősülő - puskát, a jármű ajtaja mellett, az árokban pedig lőszert, valamint eldurrantott lőszerhüvelyt találtak.
Az eljárás során felmerült adatok alapján kiderült, hogy a fegyvert, a lőszert és a lőszerhüvelyt a jármű 27 éves nagyatádi utasa engedély nélkül tartotta, és azokat ő tette az autóba. Az egyenruhások megállapították azt is, hogy a férfi előző este egy környékbéli vadászterületen mindenféle való jogosultság nélkül egy szarvasbikát lőtt ki, melyet a helyszínen hátrahagyott.

K. Kornél ügyét a nyomozók most felgöngyölítették és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Nagyatádi Járási Ügyészség részére.

Forrás: Kapos