Nyomtatás
Találatok: 1230
A Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság felderítő munkájának alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogtak el két kazári férfit: a gyanú szerint már 2010 óra engedély nélkül vadásznak a községhez tartozó Székvölgy-puszta környéki erdőben.

A széles körű adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével T. László és T. Ferenc gyanúsítható megalapozottan. A két férfi elfogása és előállítása, valamint a biztonságos házkutatás végrehajtása érdekében a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérte az ügyben eljáró rendőrkapitányság.

A TEK műveleti egysége április 8-án a két férfit elfogta, a salgótarjáni nyomozók a személyek lakásán és általuk használt egyéb helyiségekben házkutatást tartottak.

T. László családi házában egy .22-es kaliberű és engedély nélkül tartott, házilag készített, hangtompítóval és céltávcsővel felszerelt puskát, valamint ehhez használatos lőszereket, míg T. Ferenc családi házában több lőszert találtak elrejtve.

A rendőrök lefoglaltak továbbá agancsokat, vadhúst, valamint még további négy puskát, amelyek szakértői vizsgálata még zajlik.

A lőfegyverek és lőszerek tartásához a gyanúsítottak érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. A T. Ferenc tulajdonában lévő épület kazánházában egy pálinkafőző készüléket is találtak, amellyel kapcsolatosan a szükséges intézkedéseket a Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága a szükséges intézkedéseket megtette.

Az egyenruhások megállapították azt is, hogy a két férfi már 4 éve folytatta az engedély nélküli vadászatot.

Forrás: Police