Nyomtatás
Találatok: 841
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadásznapra várták a rendezők szombaton a putnoki sportcsarnokba a vadászokat és mindazokat, akiket érdekel a vadászok élete.
Az ünnepélyes megnyitó és köszöntő után kitüntetéseket adtak át, majd új vadászokat avattak. Ezután színes programok várták a résztvevőket. Műsort adtak a vadászkürtösök, a népi hagyományőrzők, de volt vadászkutya- és munkakutya-bemutató, solymászbemutató, lovasbemutató, valamint szarvasbőgő bemutató is. Nagy sikere volt a vadételfőző versenynek, valamint a könnyűzenei koncerteknek.

Színes programok

A rendezvényen vadászati és trófeakiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, vásárolhattak vadászatról szóló festményeket és könyveket, valamint vadászati kellékeket. Sokan megnézték a fotókiállítást és a díszmadár- és hüllőkiállítást is.



Székely Lászlót, a Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-Magyarországi Területi Szövetségének elnöke, a vadásznap egyik főszervezője lapunknak elmondta: a rendezvény legfontosabb értékének tartja, hogy ilyenkor a vadásztársadalom megnyílik a nem vadász közönség előtt. Meg tudják mutatni a vadászat értékeit, hagyományait, a vadászati kultúra elemeit, és közelebb kerülnek azok az emberek is a vadászathoz, akik eddig nem sokat tudtak róla, vagy egyenes ellenszenvesnek találták a vadászok tevékenységét. A rendezvény kiváló alkalom arra is, hogy a megye vadászai találkozzanak egymással, új ismeretségek, barátságok köttessenek, hangsúlyozta az elnök. A programokat is úgy szervezik erre a napra, hogy azok a vadászokat és nem vadászokat egyaránt érdekelje. Sőt, a gyerekek érdeklődését is szeretnék felkelteni a természet szeretete és az állatok iránt, így a vadásznapon ők is találtak maguknak programokat: részt vehettek különböző vetélkedőkön, és állatsimogatóban pedig barátságos kisállatokkal ismerkedhettek.

Forrás: Boon