A Remington igen jelentős méretű visszahívási akcióba kezdett, mely érinti a Magyarországon forgalomba került vadászfegyvereiket is.
A 2006. május 1. és 2014. április 9. között gyártott, X-Mark Pro (NEM recézett felületű elsütőbillentyűvel szerelt) elsütőszerkezetű Model 700 és Model Seven forgó-tolózáras ismétlő vadász- és sportpuskák esetében túl sok ragasztóanyagot használtak gyártáskor, melynek túlfolyása előidézhet olyan helyzetet, melyben a puska magától elsülhet, az elsütőbillentyű meghúzása nélkül.

A Remington vezető mérnökei megállapították, hogy egyes XMP ravasszal rendelkező Model 700 és Model Seven karabélyok bizonyos körülmények közt véletlenül elsülhetnek.

A BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN EZEKET A TERMÉKEKET VISSZAHÍVJUK.

A Remington vizsgálatainak eredménye szerint egyes XMP ravaszok esetében előfordulhatott, hogy túlságosan sok kötőanyagot használtak az összeszerelés során, ami a karabély véletlen elsülését idézheti elő. Ezért a Remington visszahívja az ÖSSZES érintett terméket, hogy azokat teljes körű átvizsgálásnak vesse alá, és egy különleges eljárással megtisztítsa az XMP ravaszt.

A Remington azt tanácsolja vevőinek, hogy azonnal hagyják abba a visszahívott karabélyok használatát, és utánvéttel juttassák vissza az érintett terméket a Remingtonhoz. A karabélyokat a cég átvizsgálja, különleges eljárással megtisztítja, teszteli, majd a lehető leghamarabb visszajuttatja a tulajdonosához. Kérjük, ne kísérelje meg saját maga ellenőrizni vagy megjavítani a visszahívott karabélyokat.

Annak érdekében, hogy a vevőknek segítsen megállapítani, hogy Model 700 vagy Model Seven karabélya(i)t érinti-e a termékvisszahívás, a Remington létrehozott egy internetes oldalt, valamint egy ingyenesen hívható telefonszámon áll ügyfelei rendelkezésére:

- Weboldal: http://xmprecall.remington.com

- Díjmentesen hívható telefonvonal: 1-800-243-9700 (Rákérdez #3 majd, Rákérdez #1) hétfőtől péntekig de. 9 órától du. 5 óráig (keleti parti idő).

Az internetes oldalon és a telefonos ügyfélszolgálati képviselőktől az ügyfelek tájékoztatást kapnak arról, hogyan küldhetik vissza a vállalathoz díjmentesen a visszahívott termékeket.

"A Remington rendkívül komolyan veszi a biztonság kérdését" - fejtette ki Teddy Novin, Ügyfélkapcsolati és kommunikációs igazgató. "Bár minden tekintetben megbízunk az XMP ravasz működésében, ügyfeleink biztonsága érdekében visszahívjuk a terméket, hogy eltávolítsunk bármiféle túlzott mennyiségű kötőanyagot, amely az összeszerelés során alkalmazásra kerülhetett. Jelentős biztonsági és műszaki erőforrásokat mozgósítottunk az esetleges kockázatok minimálisra csökkentése érdekében annak meghatározására, hogy melyek az érintett karabélyok. Célunk az, hogy minden visszahívott lőfegyvert megvizsgáljunk, különleges eljárással megtisztítsunk, ellenőrizzük a működését, és a lehető leghamarabb visszajuttassuk a tulajdonosához."

"Mivel számunkra vevőink biztonsága a legfontosabb dolog, önként visszahívjuk az összes érintett karabélyt. Ugyanakkor a termékvisszahívás kapcsán szeretnénk mindenkit emlékeztetni a Biztonságos lőfegyverhasználat tízparancsolatára" - zárta nyilatkozatát Novin.


Forrás: HuntingPress