Orvvadászokkal szemben folytatott nyomozást a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, vádemelést javasolnak a gyanúsítottakkal szemben.

Két férfi autóval jelent meg Mezőkovácsházán, egy szarvasmarha telepnél január 5-én 16 óra körüli időben, akik fácánt akartak lőni a náluk lévő távcsővel felszerelt légpuskákkal. Egyikőjük a teleppel szemben lévő szántóföldön le is lőtt egy fácántyúkot, amelyet betettek egy szatyorba és el akarták vinni.
Ahogy elindultak volna, éppen akkor ért oda a fővadász, aki feltartóztatta a férfiakat és rendőri segítséget kért a helyszínre. A járőrök megállapították, hogy a 19 éves B. János és 17 éves társa nem rendelkeznek vadászatra jogosító engedéllyel, ezért előállították őket a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, a két fegyvert és a lőszereket pedig a fácánnal együtt lefoglalták.
Az eljárás során a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a légfegyverek lőfegyvernek minősülnek, amelyek megszerzése, tartása rendőrhatósági engedélyhez kötöttek. A nyomozók a gyanúsítottakat orvvadászat bűntett, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és állatkínzás vétség elkövetése miatt hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek.
 
A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szeptember 3-án befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat a mezőkovácsházi gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészségnek.

Forrás: Beol