Nyomtatás
Találatok: 708
Egy fekete medve megölt egy túrázót a hétvégén az Apshawa rezervátumban, New Yorktól mindössze 64 kilométerre északra, írja az MTI.

Az áldozat a New Jerseyben élő, 22 éves Darsh Patel volt. A férfi négy barátjával együtt túrázott, amikor a medve követni kezdte őket. Futásnak eredtek, szétszóródtak, és amikor újra összegyűltek, Patel már nem volt közöttük.

Értesítették a rendőrséget. Két órával később rátaláltak a férfi holttestére. Ott volt még a medve is, az állatot elpusztították.
A fekete medvék nem ritkák ezen a környéken, de szinte soha nem támadnak emberre.  A helyi környezetvédelmi hivatal szerint 2012-ben New Jerseyben mintegy 3000 fekete medve élt, az egész országban itt a legnagyobb a populáció.

Egy 2010-es jelentés szerint 1852 óta senkit sem ölt meg fekete medve New Jerseyben. 2002-ben New York államban egy öt hónapos kislányt ölt meg egy medve: az állat felborította a babakocsiját, és magával vonszolta a Catskills-hegység erdőségébe. Négy éve New Jersey északnyugati részén volt egy medvetámadás, a megtámadott férfi sérülésekkel megúszta. A New Jersey környezetvédelmi hivatal a honlapján azt írja, hogy a fekete medvék jellemzően nem agresszívek, inkább elmenekülnek az emberek elől.
Az ABC News idéz a cikkében egy medvékre specializálódott biológust, aki szerint a vasárnapi támadásban szerepe lehetett annak, hogy most éppen hiány van a medvék táplálékául szolgáló termésekből, bogyós gyümölcsökből, a túrázóknál pedig volt élelem, ami vonzhatta a medvét. A tragédia bekövetkezésében közrejátszhatott az is, hogy a túrázók futásnak eredtek.

Forrás: Index