Nyomtatás
Találatok: 799
Súlyosan vétett a vadászat írott és íratlan szabályai ellen II. Erzsébet királynő fia, Eduárd (50), amikor a hatéves James a puskája előtt állt.

Wessex grófja anyjuk sandringhami birtokán vadászott fiával, amikor valaki pechére lefotózta. A Buckingham-palota azóta is tagadja, hogy a gyerek életveszélyben lett volna, azt állítják, hogy a fotós szemszögéből nézve volt a puskacső irányában, s valójában inkább oldalt állt. Abban azonban sokan egyetértenek, hogy apja olyat tett, amit egy vadász sem engedhet meg magának.
A vadászatokon nem lehet gyerek, de ha mégis előfordul, akkor is szigorúan 15 méterre a lövő mögött állhatnak ők és a kutyák is – válaszolta a Daily Mail kérdésére a volt brit belügyminiszter, Norman Baker, aki kidolgozta annak idején a fegyverviselésre vonatkozó törvényeket is. – Ami biztos, hogy gyerekek soha nem lehetnek a célkereszt előtt, mert futkározhatnak. Eduárd fácánra vadászott, s tudtommal jobbra meg balra forgott a fegyverrel, ami igen veszélyes!

Az alattvalók is kiakadtak a herceg felelőtlenségén, sokak szerint úri passziója olyannyira a szenvedélyévé vált, hogy vadászat közben képtelen másra figyelni. A jelek szerint még az sem zavarja, ha fia épp előtte mászkál... H. G.

Forrás: Blikk