Nyomtatás
Találatok: 608
Az Északerdő Zrt. két állami erdei vasútjára mintegy 255 ezren váltottak jegyet


Több mint 221 ezren utaztak az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban.
- Ez egyébként az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye. Az év egyik legnagyobb eseménye számunkra az volt, hogy októberben hatévnyi üzemszünet után különvonatokat indítottunk a mahócai szárnyvonalra. 2014-ben volt Herman Ottó halálának századik évfordulója. Ebből az alkalomból az Északerdő Zrt. egyedülálló módon egy hazánkban gyártott Mk48-as típusú mozdony tematikus felmatricázásával tisztelgett a nagyszerű tudós emléke előtt. Országunk első kisvasúti emlékmozdonyán a megjelent motívumokat egy ötletpályázaton választottuk ki. A rendezvények közül kiemelkedett a Diósgyőri Mikulásvonat, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. A háromhetes programsorozaton az utasok száma átlépte a húszezret, hasonlóra még nem volt példa a Mikulásvonat 12 éves történetében – foglalta össze az elmúlt év legfontosabb tudnivalóit Mátrai Imre, üzemigazgató.

Az Északerdő Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútján utazók száma megközelítette a 34 ezret tavaly, ez több mint 3500-al jobb a 2013-as eredménynél.
- Az elmúlt évben a korábban elkezdett korszerűsítési program részeként elvégeztük két C-50-es dízelmozdony karbantartását. A mozdonyoknál az eredeti állapotot szerettük volna felidézni, ezért zöld, piros, sárga és fekete színekre festettük őket. Éjszakai fotóvonatozás, country szerelvény, szarvasbőgés hallgatás, Mikulásvonat – csak néhány a rendezvények közül, amelyek mind szépszámú utast „hoztak” – mondta Buday Péter, a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság vezetője.

Forrás: Északerdő Zrt.