Korongvadászat, álló célba lövés és vadásztrapp versenyszámokban kellett bizonyítaniuk a hivatásos vadászoknak a Tókaji Parkerdőben.
A magyar erdőgazdálkodásban dolgozók hagyományos több tusa lőbajnokságának somogyi fordulójára közel 100 vadász nevezett.
Puskadurrogás hangja töltötte be a Tókaji parkerdő környékét pénteken. A versenyzők három versenyszámban bizonyíthatták éleslátásukat és reflexeiket. Álló és mozgó céltáblára egyaránt lőttek a vadászok. A verseny egy nyolc állomásból álló országos sorozat része, amelyen Magyarország 17 erdőgazdasága vesz részt. A versenyzők zömével mind vadászok, így a fegyver használata mindennapos számukra. Van, akinek a gyakorlás, van, akinek a jókedv, másnak a verseny számít igazán - mondja Major László.
Major László, erdőművelési ágazatvezető, Sefag Zrt.:
- Fontosnak tartjuk ezt a versenyt olyan szempontból, hogy javítja a lőkészségét fegyverkezelését a dolgozóknak, akik szinte minden nap találkoznak a fegyverrel, itt kiemelném a vadászokat. Ezen kívül a baráti kapcsolatok megtartása, szakmai tudás kicserélése és hát a sport szeretete.
A rendezvényt 16 éve hívták életre és azóta minden évben Somogyban is megmérettetnek a vadászok. A versenyszabályok azt is meghatározzák, hogy milyen puskával és milyen tölténnyel lehet csak lőni.

Csontos Dömötör, műszaki vezető, Pilisi Parkerdő Zrt.:
- Ez a puska egy 12-es kaliberű sörétes dupla puska, Bock puska, ami koronglövészetre alkalmas.
- Mennyi fegyvered van összesen?
- Nekem öt fegyverem van otthon, azok közül ez egy sportolásra alkalmas puska a többi az főleg vadászfegyver, golyós és sörétes.
Hölgyek is akadtak a nevezők között. Habár a vadászatot és a lövészetet sokan férfias sportnak tartják, csupán a fizikum az, amiben némi hátrányuk van a nőknek.
Gyüre Kázmérné Rózsa, kereskedelmi előadó, Vértesi Erdő:
- Az úgy magától adódik. Ugye az ember, hogyha fegyvert vesz a kezébe, akkor nyilván azért kellene egy kicsit gyakorolni is és én is úgy voltam, hogy négy évvel ezelőtt megszereztem a vadász vizsgát, és hát ugye kimentem a lőtérre hogy akkor hát mégis próbálkozzak és gyakoroljak, és valahogy megtetszett nekem ez a dolog és rábeszéltek a fiúk és jöttem velük.
A verseny célja a teljesítményen túl az is, hogy az erdőgazdaságok közti szakmai kapcsolat mellett a baráti szálakat is erősítsék.

Forrás: Somogy TV