Nyomtatás
Találatok: 657
Fazekas Sándor miniszter jelenlétében átadták a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt új irodaházát. Jövőre nyílik az erdők Háza.


Barkóczi István vezérigazgató beszéde után Szita Károly, Kaposvár polgármestere lépett a mikrofonhoz.

A városvezető elöljáróban elmondta, hogyha Kaposváron felújítanak egy intézményt, az minden helybélinek örömet okoz, mert a város ez által is gazdagabbá válik. Ezek a fejlesztések nem csak a jelennek szólnak, hanem a jövőnek is üzennek. Ennek a székháznak az avatása nem csak a SEFAG dolgozóinak, hanem mindannyiuknak ünnep.
Elhatározás született, hogy 2050-re egész Kaposvár működését a megújuló energiára alapozzák – emlékeztetett a polgármester. – Ezzel a helybélieket is arra szeretnék ösztönözni, hogy lakásaikban és vállalkozásaikban is így járjanak el. A város tervei között szerepel, hogy biomassza erőművel függetlenítsék az energiaellátásukat. Ezekhez a kezdeményezésekhez csatlakozott a SEFAG. A természeti erőforrásokkal gazdálkodó társaságtól ez el is várható, érzi a felelősségét e téren. Szita Károly köszönetet mondott a társaság példamutatásáért, valamint köszönetet mondott a SEFAG-nak többek között a Deseda közjóléti beruházásaiért.

Forrás: ForestPress