Nyomtatás
Találatok: 868
Napok óta járőröznek a vadőrök Mindszent és Csíkszentlélek környékén, ám eddig még nem sikerült kilőniük a több kutyát elpusztító medvét – tudtuk meg az egyik vadőrtől.

Pénteken este szervezték az első kilövési akciót, ám nem jártak eredménnyel, mert a vadállat a vadászok állásaitól egy távolabbi helyen tűnt fel, majd az éjszaka folyamán a környéken járó autók fénye és hangja elriasztotta az állatot. „Hiába tájékoztattuk a lakosságot, hogy ne zavarják munkánkat, terepjáróval valakiknek mégis sikerült elüldözniük az állatot” – fájlalta az egyik vadász.

Szombaton este két ponton járőröztek: Mindszent határában, illetve a Csíkszentlélek és Mindszent közötti mezőben. Mint megtudtuk, láttak is egy medvét Mindszentnél, de mivel nem voltak biztosak abban, hogy a kutyákat pusztító vadállatról van szó, ezért nem merték lelőni azt.

Az elmúlt időszakban Csíkszereda környékén mintegy tucatnyi, láncra kötött kutyát pusztított el egy medve: először Ajnádról és Csíkszentmihályról jeleztek medvetámadást, később Fitódon, Csíkszentléleken és Zsögödben is kutyákat ölt a vadállat.

Forrás: Székelyhon.ro