Nyomtatás
Találatok: 776
A gelencei erdőtől mintegy ötszáz méterre, a Csereoldalban egy medve Bálint Huba kecskéi­re támadt szerda délután fél öt körül.
A seregben százötven kecske és ötven juh volt, melyekre öt juhászkutya vigyázott. A támadó először egy juhot csapott meg a mancsával. A kutyaugatásra Bálint Huba odament, hogy megnézze, mi történik. Szembetalálta magát a medvével, amely akkorra már egy kecskét elkapott, meg is tépázta. A nyáj tulajdonosa kövekkel kezdte dobálni a medvét, és a kutyák is támadták a vadat, ezért a második megölt állatot otthagyta, felszökött két lábra, elbőgte magát, és beszaladt a közeli erdőbe. Másnap ismét a nyáj körül ólálkodott, de a kutyák miatt nem ment közelebb. A tulajdonos elmondása szerint mindkét megölt jószág fajállat volt, az anyagi kár ezer-ezerötszáz lej körüli.

A károsult még aznap jelentette a medvetámadást a községházán, tegnap délelőtt Gelencén a megyei környezetvédelmi hivatal munkatársai felmérték a kárt és jegyzőkönyvet készítettek. A gazda azt is elmondta: tavaly öt állatát ölték meg a medvék, de nem kapott értük kártérítést. A medvék annyira elszaporodtak Gelence környékén, hogy éjszakánként bejárnak a faluba, a kertekbe és letörik a szilva- és almafák ágait.

Forrás: Háromszék.ro