A Balotaszállási-kelebiai dámpopuláció 2015-ben bekerült a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba.


A ködös reggelt követően kellemes őszi napsütés fogadta a KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészet Sáskalaposi Sportpályán kiállított 46 db dámtrófeát megtekinteni érkezőket. Az erdészet szervezésében – idén már negyedik alkalommal – megrendezett szemlére a környező vadászatra jogosult társaságok is elhozták az októberi barcogásban terítékre hozott bikák trófeáit. Így összességében a Dél-Kiskunsági Erdészet két vadászterületéről 34 db (a Kelebiai Vadászterületről 31 db, és a Mélykúti Vadaskertből 3 db), a DALERD Zrt. Ásotthalmi Vadászterületéről 1 db, a szomszédos Balotaszállási Rákóczi Vadásztársaságtól 4 db, a Kisszállási Földtulajdonosi Közösségtől 2 db, a Kiskunhalasi Diana Vadásztársaságtól pedig 5 db dámtrófeát mutattak be.
A közel nyolcvan érdeklődőt a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola ötfős vadászkürt együttesének köszöntő kürtszava fogadta.


Elsőként Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, és örömét fejezte ki, hogy a térség vadászatra jogosultjai közösen mutatják be a Kiskunság leghálásabb nagyvadjának trófeáit, ezzel is demonstrálva azt, hogy bíznak abban, hogy az itteni térségi dámvadállomány a jövőben rendkívüli, még az ideinél is kimagaslóbb trófeákkal örvendezteti meg a vendégvadászokat és a vadászat iránt érdeklődőket.

Forrás: Kefag Zrt.