Nyomtatás
Találatok: 686
Elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik a gyanú szerint a múlt hét közepén kutyákkal tepertettek le, majd baltával pusztítottak el egy gímszarvast a Nógrádszakál környéki erdőkben - értesült a Havariapress.
A Nógrád megyei településhez tartozó erdős területen még a múlt héten ejtettek el orvvadászok egy kifejlett gímszarvast. A nyomozás adatai szerint az állatot előbb az orvvadászok kutyái támadták meg, majd a társaság egyik tagja egy baltával, több alkalommal fejbe vágta az állatot, mely ennek következtében elpusztult. Ezek után a három férfi megnyúzta és kizsigerelte a szarvasbikát, majd a húst és a trófeát elosztották egymás között, az állat bőrét és zsigereit pedig a helyszínen hagyták. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként mostanra azonosították a három férfit, akiket előállítottak a szécsényi rendőrkapitányságra, majd ott gyanúsítottként hallgattak ki.

A házkutatások alkalmával a rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket - kézikocsit, kést, baltát -, valamint a trófeát és a vadhúst is.

Forrás: HavariaPress