Nyomtatás
Találatok: 1134
Tizenkét ország kétszázhetven kiállítója vett részt a 23. FeHoVán, Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállításán.
A február 18–21. között megrendezett eseményre idén is a legjelentősebb hazai és külföldi kiállítók jöttek el. Az idei kiállítás és vásár a várakozásoknak megfelelően ismét rengeteg nézőt vonzott, több mint 60 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba.

A kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait. A legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak. Az újdonságnak számító Dzsungelláz kiállításon (150 négyzetméternyi esőerdő az A pavilonban!) afrikai trófeákban gyönyörködhettek.

A „Híres vadászok – Jeles trófeák (1810-től napjainkig)” tárlaton pedig 37 magyar vadász, köztük gróf Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán trófeáit szemlélhették. A tárlatot Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg, aki maga is elhozta legszebb trófeáit.

Nagy siker volt az idén először megrendezett élő trófeabírálat, a vadászkürt-, illetve szarvasbőgőverseny, valamint a vadászkutya- és solymászbemutatók. A számos szakmai program közül kiemelkedett „A vadgazdálkodási időszerű kérdései” című konferencia, amelyen az előadók – a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet képviselői – elsősorban az új vadászati törvénnyel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.



Forrás: Hungexpo