Nyomtatás
Találatok: 645
A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetének programja

2016. április 19-én zajlott a Szántódi Erdészet "Tiszta erdőkért" kampánya.
A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészete a közfoglalkoztatási program keretében folyamatosan gyűjti a szemetet a gazdálkodási területén. A területen hagyott hulladék gyűjtése, kezelése jelentős költséget okozó folyamatos probléma, ezért az erdészet évről-évre nagyobb hangsúlyt fektet a hulladék újra keletkezése elleni programokra.
A felelős természetjárás szemléletének kialakításáért szervezett kirándulás során közel 50 óvodást és óvónőjüket kalauzolták szakemberek a szántód környéki erdőkben.
A gyerekek figyelmének fókuszába a természet csodáit és annak megőrzését állították.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakembereivel közösen felkerestek egy macskabaglyok számára kihelyezett költőládát, ahol a fiókák gyűrűzésében segíthettek a gyerekek. A program az egyik erdei pihenőnél, kincskereséssel zárult. A szakemberek által korábban a cserjésbe rejtett gyümölcsleveket kutatva találták meg a gyerkőcök, melyeknek dobozait, az elfogyasztásuk után össze is gyűjtötték. Az étel, ital fogyasztás után keletkezett hulladékot mindenki a saját hátizsákjában vitte vissza az óvoda szemetes kosarába.

Forrás: Sefag Zrt.