Nyomtatás
Találatok: 670
A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a hatvani Grassalkovich-kastélyt átadja az állam az Országos Magyar Vadászkamarának, a párt a vonatkozó javaslat visszavonását követeli.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján bírálta az ezzel kapcsolatos törvénymódosító javaslatot, amelyet fideszes és szocialista politikusok jegyeznek. Szerinte az indítvány "mutyiszagú", ugyanis az MSZP-s Bárándy Gergely édesapja, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter a kamara etikai bizottságának elnöke.
Időközben az MSZP közölte, hogy visszavonja támogatását az indítványhoz.
Szólt arról, hogy a belvárosi ingatlant 2013-ben 3,1 milliárd forint uniós forrásból újították fel, s ma 5 milliárdot ér. A benne található vadászati múzeum üzemeltetése évente 240 millió forint és 2020-ig fenn kell tartani - ismertette a politikus, aki felvetette, hogy vajon mit szólnak ehhez a vadászok.

Sneider Tamás azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy a kamara strómanként működik és később bárkinek eladhatja az ingatlant, amely szállodásnak is alkalmas. Megjegyezte azt is, hogy pár kilométerre onnan, Erdőteleken 2 milliárd forintért újítanak fel egy kastélyt. Ezzel kapcsolatban arra vár választ, hogy azt kinek készítik elő.
A Jobbik alelnökét kérdezték a mások mellett a két fiát is érintő nyomozásról is, amely azért indult, mert a Heves megyei Szúcs egyik cigány család feljelentést tett, mondván, a Betyársereg tagjai zaklatják őket. Ezt kabátlopási ügynek minősítette, mint mondta, bármikor bele lehet keverni bármibe, a gyanúsítás megalapozatlan volt, az eljárást megszüntették.

Megkérdezték arról is, hogy a Magyar Nemzet szerint a készülő új, a büntetőeljárásról szóló törvényben újraszabályoznák a titkos információgyűjtés szabályait, e szerint például már gyanú sem lenne szükséges a lehallgatáshoz. Sneider Tamás ezt egy orwelli elképzelésnek nevezte és szerinte a kormány mindent megtesz, hogy a hatalmát bebiztosítsa és visszaéljen vele. Hozzátette: a sajtóból értesült a tervezetről, a részleteket kell majd látni.
Faggatták arról is, hogy miért nem állított jelöltek a Jobbik a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választásra. Azt válaszolta, hogy nem tartják fontosnak, hogy mindenhol ott legyenek. Az energiaforrásaikat olyan körzetre fordítják, ahol nagyobb eséllyel érnek el jobb eredményt vagy győzelmet - magyarázta.

Az MSZP mégsem támogatja a Grassalkovich-kastély átadását a vadászkamarának


Budapest, 2017. március 17. - Az MSZP visszavonja a támogatását ahhoz a törvényjavaslathoz, amely ingyenesen a Országos Magyar Vadászkamarának adná a hatvani Grassalkovich-kastélyt.
Az ellenzéki párt pénteki közleményében azt írta, az MSZP még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködik a Fidesszel.
"Ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált" - fogalmaztak.

Az Országgyűlésnek kedden nyújtották be az állami tulajdonban lévő ingatlan ingyenes tulajdonba adásáról és a nemzeti vagyonról szóló törvény módosítását.
A javaslatot egyéni képviselői indítványként nyújtotta be Semjén Zsolt (KDNP), Lázár János (Fidesz), Halász János (Fidesz), valamint Hiller István (MSZP), Bárándy Gergely (MSZP), Hiszékeny Dezső (MSZP) és Józsa István (MSZP).
A DK kifogásolta, hogy MSZP-sek is aláírták a törvényjavaslatot, amire Molnár Gyula, az MSZP elnöke csütörtökön egy sajtótájékoztatón úgy reagált, nem vadászatügyben, hanem egy közgyűjtemény, egy múzeum ügyében van korrekt együttműködés a nagyobbik kormánypárttal.

A kétharmados parlamenti támogatást igénylő javaslat indoklása szerint a vadászkamara venné át a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum fenntartását. A múzeumnak otthont adó Grassalkovich-kastély tulajdonjogának átadásával megteremtenék a közfeladat ellátásának feltételét.

Forrás: MTI