A vadászati cég mit sem ér vadászterület nélkül. Tudja ezt Mészáros Lőrinc is, aki 17 ezer hektárt és három ingatlant szervezett be az új üzlethez – közöttük egy állami tulajdonú kft. vadászházát is.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a felcsúti polgármester családja alapított egy vadászati kft.-t. Azóta lett egy vadásztársaságuk, 17  ezer hektárnyi vadászterületük, és három vadászházat is kiadnak vendégeiknek – írja a Heti Válasz.

A lap emlékeztet rá, egy éve derült ki, hogy Mészáros Lőrinc új üzletbe vágott: alapított egy mikrovállalkozást, Vért Vadászati Kft. néven (Vértpuszta Alcsútdoboz külterülete, erre utal a név).
Családja később létrehozta a Vál-Völgye Vadásztársaságot, és nemrég elindult az előbb említett kft. honlapja is. „A Vért Vadászati Kft. 17 ezer hektár területen végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet. A Gerecse lábánál és az Etyeki-dombságon elhelyezkedő területeken minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható” – írja az oldalon a Mészáros család, de ez csak nettó adat. A weblap ugyanis arról tanúskodik, hogy a Békés megyei Bélmegyer vadászmezeje immár szintén hozzájuk tartozik.

„Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe a vadászterületek közvetlen közelében! Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal” – ezekkel a hívogató mondatokkal csinálnak kedvet magukhoz, illetve az ellenőrzésük alatt lévő vadászházakhoz Mészárosék.
A család jelenleg három szálláshelyet kínál: a vérti vadászházat (ez ugyan az állami Vadex Zrt. tulajdona, ám a vállalatban „véletlenül” felügyelőbizottsági tag a Mészáros és Mészáros Kft.-t irányító Halmi Tamás); az alcsúti luxusvadászházat – ez papíron is a sajátjuk – és a bélmegyeri vadászkastélyt, ami a Mészáros Lőrinc által nemrég felvásárolt Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. ékköve.

Forrás: Magyar Nemzet