Nyomtatás
Találatok: 1238
bajcsa1Rég nem látott, eredményes és élménydús bőgési szezont zártak a vadászok a Kanizsától délre fekvő területen. Az Erdészeti Dolgozók Vadásztársasága szombaton tartotta a trófeaszemlét.

Kürtszó jelezte a vadászati idény végét. A bajcsai vadászház előtt tizenkilenc trófeát állítottak ki a vadászok, szerintük az idei szezon sokáig emlékezetes marad. Góber Zoltántól, az Erdészeti Dolgozók Vadásztársaságának elnökétől megtudtuk: „A szeptemberi szezonban tizenkilenc szarvasbikát ejtettünk el, ebből tizennégyet bérvadászokkal. A maradék ötöt tagjaink ejtették el szeptember második felében. A tizennégy bérvadász által elejtett bikából tizenegy érmes lett, ez nyolcvan százalék körüli érmes arányt jelent, ami azt gondolom, különleges, jó eredmény. Amire különösen büszkék vagyunk – ezért is kiugró az idei év –, hogy három aranyérmes bika is elejtésre került szeptember hónapban.”


Az elmúlt hetek eredményessége a társaság minden tagjának köszönhető. Az egyik hivatásos vadász nyolc vendégvadászt kísért az idényben, közülük hatnak sikerült vadat elejteni. Deutsch István kérdésünkre elmondta: „Ezek közül négyre büszke vagyok. Nem magaslesről, hanem cserkelve, bőgő bikára cserkelve sikerült elejtenünk. Ezek általában száz méteren belüli lövések voltak. Sajnos volt olyan bika is, amelyiket nem találtuk meg, de összességében azt mondom, egy eredményes és nagyon élménydús bőgési szezonon vagyunk túl.”

A társaság tagjai is eredményesek voltak, Kun László megfigyelni és vadászni is kijárt a területre. „Nagyon nagy élmény egyébként, azoknak is ajánlom, akik nem vadásznak. Ha van mód és lehetőség rá – természetesen, ha erről tud az adott vadásztársaság, aki a területen gazdálkodik –, hallgassanak meg egy bőgést és nézzék meg a bikákat, hogy ilyenkor hogyan viselkednek” – mondta az EDVT tagja. A megyei trófeaszemlét október 13-án, Szentpéterföldén tartják.

Forrás: Kanizsa TV