Nyomtatás
Találatok: 1136
3eveA tiszateleki Tisza-menti Vadásztársaság is elvitte a Nyírteleken közelmúltban megrendezett őzbakmustrára az idén elejtett bakok agancsait.

Gégény Géza Zsoltot, a vadásztársaság vadászmesterét kértük meg arra, értékelje az április 15-én kezdődött őzbakszezon első hónapját.

– A tavalyi évhez képest is nagyon jól kezdődött az idei szezon, ugyanis ismét egy kapitális bak került terítékre. Az első bak, amit lövettünk, 641 grammos trófeával rendelkezett, majd egy olyan bakot sikerült elejteni, aminek a trófeája 593 grammos volt.

– Erre a bakra egyébként már három éve vadásztunk. Ez a bak- több mint valószínű, az elmúlt években nagyobb agancsot növesztett, ami aztán visszarakott lett. A bírálaton a szakemberek 8 évesre bírálták.

A vadásztársaságunknál spanyol és amerikai vendégek vadásztak, s a már említett 641 és 593 grammos trófea mellett hét darab 500 gramm feletti trófeájú bakot is elejtettek, míg 400 grammon felüli trófea 14 lett. A többiek 300 grammtól felfelé jó, öreg bakok.
Rendellenesen növekedett

– Az 593 grammos trófeájú őzbak elejtésekor én is jelen voltam – folytatta Gégény Géza Zsolt. – Mint említettem, már három éve vadásztunk arra a bakra, végül egy szlovák vendéggel sikerült meglövetnünk, már majdnem szürkületben. Amikor kiértünk a területre, nem találtuk a vadat, ám egyszer csak felállt négy őz, s láttuk, hogy köztük van. Egy jól célzott lövéssel a vendég terítékre hozta. Mindez a Tiszától egy jó kilométerre történt. Abnormálisan növekedett az agancs, valamilyen mechanikai sérülése történhetett, s azért olyan. Erdő mellett volt a territóriuma, vagy az erdőben sérült meg, vagy pedig valamilyen kerítésnek ütközhetett.

Forrás: SZON