Nyomtatás
Találatok: 255
sefag gimbika zselicA SEFAG Zrt. Nyugat-Zselici vadászterületén ma hajnalban, Halász Tibor kíséretében esett a képen látható gímbika.

„Ezzel az agancsossal kezdtük meg az idényt. Osztrák visszajáró vendégem 6,5 kilogramm trófeatömegig szeretett volna bikát elejteni, annyi kérése volt, hogy öreg vagy érdekes agancsú legyen.

A terítékre került példányt tegnap este láttuk először, ám a sötétben már nem tudtuk megállapítani, hogy agancsa mechanikai sérült (törött) vagy eleve egy szára volt.
Elhatároztuk, hogy másnap hajnalban visszatérünk a vadföldre és alaposabban szemügyre vesszük.
Még sötétben ültünk fel a lesre, a közelünkben elég gyenge bőgést tapasztaltunk, de távolabbról, dél felől a völgyben egyre közelebbről hallottuk egy bika hangját. Úgy döntöttünk, megpróbálunk rácserkelni. Amint kivilágosodott, lemásztunk a lesről és elindultunk a hang irányába. Izgalmas percek következtek, nem volt egyszerű a derékig érő vizes fűben észrevétlenül a bika közelébe férkőzni. Mikor megpillantottuk, a vadföldön állt, majd lassan távolodni kezdett. Rábőgtem, azonnal megállt, ekkor érte a találat.

Agancsának bal szára letört, az még barkában, az agancs felrakása során sérülhetett meg, szemághiányos jobb szára viszont nagyon vastag és érdekes „elfolyásos” képlet látható rajta a rózsa környékén. A bal szár hiányát ki is használta a bika, verekedős példány lehetett, sok heg borította a testét.

A vad korát 7-8 évre, a trófea tömegét pedig 5 kilogrammra becsülöm” – Halász Tibor, a Nyugat-Zselici vadászterület vadgazdálkodási ágazatvezetője.

Forrás: SEFAG Hunting Hungary Facebook oldala