Nyomtatás
Találatok: 205
remetekan Adam gergo 1Ádám Gergő, Pest vármegyében, Tápióbicskén vaddisznóra vadászott a Törökvölgye Vadásztársaság területén.

A remetekan elejtésének történetét osztotta meg lapunkkal:

Üdvözlöm az olvasókat! Ádám Gergő vagyok, 25 éves Tápióbicskei lakos. Közel 10 éve a vadászat szerelmese lettem, a helyi erdők minden zegét-zugát ismerem. Tavaly óta hivatalosan is a Törökvölgye Vadásztársaság tagja vagyok.

Szinte minden szabadidőmet a természetben töltöm. Az év elején megépítettem a lesemet, mely két szóróra ad remek kilátást. A szórókat fenyves-, illetve akácerdők veszik körül. Átlagos hétköznapi napnak indult, gondoltam, kiülök egy kicsit megnézni egy dámbikát, ami állandó vendég a szórón.

Már hazafelé készülődtem, amikor egy reccsenést hallottam a fenyvesben lévő szóró felől. Mikor felnéztem, akkor láttam, hogy egy nagytestű disznó áll velem szemben, 60 méterre. Ezután hosszabb ideig bíráltam, nem szerettem volna elkapkodni a lövést,mert kíméljük a kocát. Amikor már keresztbe fordult, tisztán láttam,hogy kan. A fültőre célozva, útjára engedtem a lövedéket.

Ekkor a vad tűzben rogyott. Egy kis időt várva, elindultam birtokba venni a vadat. Odaérve tudatosult bennem,hogy az évben a harmadik kanomat lőhettem meg.Két hete pedig lőttem egy 17 cm-es kant. Úgy érzem Diána nagyon a kegyeibe fogadott. Köszönöm! Tisztelet a Vadnak!

Írta: Ádám Gergő

Forrás: Agrojager