Nyomtatás
Találatok: 1348
kaeg zrt trófeaszemle ravazdA Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2012. szeptember 29-én tartotta meg az immár hagyományosnak mondható trófeamustráját Ravazdon, a szépen felújított erdészet udvarán.
A nagy létszámban megjelent érdeklődőket a vadászkürt szignálok után Boros Attila, a Ravazdi Erdészet igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót Orbán Tibornak, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójának, aki ismertette a szeptemberi szarvasbőgésben terítékre hozott bikák trófeabírálati adatait.

A 2010-2011-es évek után az idei évben is emelkedett az elejtett szarvasbikák száma, de ezzel együtt örvendetes tény, hogy az átlagsúlyok szintén felülmúlták az elmúlt években mért átlagokat. Orbán Tibor kiemelte, hogy idén közel minden második trófeát értékelte érmesnek a megyei trófeabíráló bizottság, valamint Győr-Moson-Sopron megyében a Dél-hansági FTK területén esett a legnagyobb aranyérmes bika, 9,82 kg-os trófeasúllyal és 210,68 CIC ponttal.
A terítékre került 67 bikából 1 arany, 7 ezüst, valamint 22 bronzérmes lett, ami összességében jelentősen meghaladta a tavalyi évben elért eredményeket.

A szakember szerint az évről évre növekvő érmes arány és a trófeasúlyok növekedése jól mutatja a folyamatos magas szintű szakmai munka eredményességét, és reményét fejezte ki, hogy a következő években is az idei évhez hasonlóan tudják folytatni a megkezdett munkát.

A vezérigazgató megköszönte a partnerek balesetmentes sikeres vadászatát, és a szakszemélyzet egész éves oda adó munkáját. Minden résztvevőt arra buzdított, hogy a nap folyamán osszák meg egymással az elejtések történetét, valamint a szeptemberi tapasztalatokat.

Forrás: ForestPress