Nyomtatás
Találatok: 2189
Sokat gondolkodtam azon, vajon mennyivel lesz több irigyem, ha eldicsekszem vele, hogy – nagy valószínűséggel - meglőttem életem bikáját.

A névnapomra kaptam a vadászati lehetőséget a páromtól, Beck Antaltól, hogy az előző évhez hasonlóan idén is átmehetek a Bóly Zrt. területére és lőhetek bikát. Tavaly szeptember 17-én lőttem egy gyönyörű öreg bikát, mely a közel nyolc kilójával bronzérmes lett.

Szeptember 13-ától jártam vadászni a Bóly Zrt. beremendi területére, de nem láttam olyan bikát, amit szívesen meglőttem volna, viszont felejthetetlen élmény volt az idei bőgés.

Már közel voltam, hogy lemondok a nagyobb bika elejtéséről, amikor felvetődött a lehetőség, nem kell hajnalonként és este átautóznom a beremendi területre, mert a Borjád fölötti határban is jól bőgnek a bikák, ami szintén a Zrt. vadászterülete.

Kaptam az alkalmon és szeptember 17-én délután már ott ültünk a vadász-kísérőmmel egy lesen. Erős hideg szél fújt, ráadásul rossz irányból… azt gondoltam, semmi esélyünk nincsen. Két órás kitartó várakozás után – úgy jó 250 méterre tőlünk – bőgés nélkül és magányosan kilépett egy bika a kukoricából. „Lőhető” – állapítottuk meg – „öreg bika, közel van a 10 kilóhoz az agancsának a súlya.”

Megmértem a távolságot: 210 méter. A viselkedéséből arra következtettünk, hogy nem fog közelebb jönni a leshez. Még jó, hogy évek óta, a külföldi hegyi vadászatok miatt gyakorolom a párommal a hosszú lövéseket, a puskámmal 600 méterre is pontosan lehet lőni, most csak egy kicsit kellett igazítanom a céltávcső nagyításán. Mindkét könyök feltámasztva, a lélegzésem szabályozva, a bika jól áll…finoman meghúztam az elsütő billentyűt. A bika egy lépést sem tett, tűzben rogyott.

Még a kötelező várakozás végén is úgy remegtem, hogy alig tudtam lekászálódni a lesről.

Amikor ott álltam a páratlan 16-os, visszarakott öreg bika mellett – ami a bírálaton 219 pontot kapott – meghatottan arra gondoltam, hogy milyen szerencsés vagyok, mennyire kedvel Diana istenasszony, és hogy ez a fantasztikus élmény még tovább mélyítette a vadászat iránti szenvedélyemet.

Forrás: HuntingPress