Nyomtatás
Találatok: 1072
A képen látható két gímbika a Tókerti Vadásztársaság területén, Magyarnándorban került terítékre. Mindkét vadat francia vadászíjászok ejtették el, 70 fontos csigás íjjal.

A kisebbik bikára szeptember 2-án este egy dagonyánál Michel Gaschi 10 m-ről adta le a halálpontos lövést. A tapasztalt, fegyelmezett íjász percekig várt a kedvező alkalomra, míg a vesszőt útjára engedte. Pedig egy alkalommal a vad tőlük 2 m-re, éppen a leshelyül szolgáló fa alatt vonult el. Jó tüdőlövéssel 100 méteres vércsapát biztosított Nagy Zoltán fiatal bajor vérebének (Asta) első éles munkájához.

Az 5,30 kg-os “nagyobbik” agancsárt társa, Philippe Canivet másnap hajnalban egy repcével bevetett vadföldön kapta vesszővégre, 25 m-ről. A halálvágta 80 m-nél ért véget, bőséges vércsapával jelölve annak útját. Michelt, Istvanovszki Gábor, míg Philippe-t, Koplányi József (Dodi) hivatásos vadászok vezették a sikeres és minden résztvevő számára emlékezetes, izgalmakban bővelkedő vadászatokon. A hat napos vadászat terítékét még egy őzbak és egy fiatal kan gazdagította. A vadászokat a vadászíjászatra specializálódott Nagyvad Hunting Vadászatszervező Iroda látta vendégül.

Forrás: Nagy Zoltán