Nyomtatás
Találatok: 2017
Az idei 25. Kaszó Kupa – mely február 20–23. között zajlott – ugyancsak bővelkedett programokban, hiszen a fővizsga mellett, elővizsgát, valamint a Magyar Véreb Egylet közgyűlését is megtartották, ahol az éves beszámolók mellett vezetőség-választás és alapszabály-módosítás is szerepelt a programban.

A szombat reggeli hivatalos megnyitón elsőként dr. Buzgó József, az egylet elnöke köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a protokollt, majd ifj. Galamb Gábor a Kaszó Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a rendezvényt. A vezető bírói posztot mindenki megelégedésére ezúttal Maróti Béla töltötte be, aki a tőle megszokott humorral mutatta be, majd indította útjára a kutyákat és vezetőiket. A fővizsgára tizenegy kutya nevezett és mondhatni szerencséjük volt, hisz a meghosszabbított vadászati idényben, még jócskán akadtak terelő vadászatok, valamint sok helyütt kellett még egyéni vadászatokkal „igazítani” az elmaradt lelövési terveken. Éppen ezért minden kutyának jutott munka.

Az idei évben Horváth Róbert, a Bakonyerdő Zrt. kerületvezető vadásza és Tölösi Erdőjáró Álmos hannoveri véreb kan kutyája szerezte meg az első helyet, amit a fiatalember elsősorban a kitartásnak, valamint kutyája kiváló vezetékmunkájának köszönhet. Ezt a munkát a bírók első helyre sorolták és 214 ponttal jutalmazták. Második helyen végzett Csiszár István és Gyütefai Alfa hannoveri kan (első díj, 204 pont), míg a harmadik helyen Vajda Csaba és Judy vom Militzer bajor szuka végzett (114 pont, harmadik díj).

A szombat esti közgyűlés az elnöki, a tenyésztésvezetői, a pénzügyi, valamint a felügyelő bizottsági beszámolókkal kezdődött, majd az alapszabály módosításával folytatódott. A Magyar Véreb Egylet a továbbiakban Önálló Tenyésztői Szervezetként (ÖTSZ) működik, elsősorban ezért volt szükség az alapszabály módosítására. A közgyűlés programja a tisztújítással folytatódott, a késő éjszakába nyúlt mire felszállt a füst és az újonnan megválasztott vezetőség nevében a régi-új elnök, dr. Buzgó József a székfoglaló beszédét megtartotta.

A Magyar Véreb Egylet vezetősége:

Elnök: dr. Buzgó József

Titkár: Onofer Attila

Tenyésztési vezető: Pukánszki Zoltán

Bírói testület vezetője: Nyúl András

Rendezvény felelős: Egle Zoltán

Kommunikációs felelős: Kammermann Péter

Ellenőrző bizottság elnöke: ifj. Galamb Gábor

Tagjai: Burkus István, Feiszt Ottó, Király Attila

Forrás: HuntingPress