Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is elindítja hagyományos „nyárköszöntő” különvonatát Mahócára, 2017. május 27-én, szombaton.


Vendégeink számára egyéni kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk Andókút és Mahóca környékén. A program keretében reggel 9:30-kor különvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára. A csak a vonatozás kedvéért érkezőknek visszaútra a 11:30-as, míg az egész napos kikapcsolódást választó vendégeinknek a délutáni 15:45-ös mahócai visszaindulást ajánljuk.

Ajánlott egyéni időtöltési lehetőségek Mahóca környékén:

Andókút
A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel

Kirándulás
Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasaink.

Varbó
A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas Kalandpark. A Varbói-tó, ill. a Kalandpark mintegy 3 kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben.

Farkasgödör
A kisvasutak világa iránt érdeklődő, szívesen túrázó utasainknak ajánljuk a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai Mahóca–Farkasgödör-Örvénykő szakaszára. A mintegy nyolc kilométeres már megszűnt vonalszakaszon még ma is számos emléke fedezhető fel az egykori kisvasútnak.

Jelentkezés / további információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.eszakerdo.hu

Forrás: Északerdő Zrt.