Nyomtatás
zenelovonatok2018A nyári erdő sok kalandot ígér, szerencsére a meteorológusok szerint a hétvégén szép napos időben lehet részünk.

Néhol a napsütést megzavarhatják a felhők, mint ahogy a héten több alkalommal is tapasztaltuk a Mátrában és a Bükkben, de egy pár perc intenzív eső után előbújik újra a nap. A hirtelen jött esőben fontos, hogy megőrizzük józan ítélőképességünket és biztonságos helyre húzódjunk. Ilyen esetekben a megfelelő ruházat és lábbeli is elengedhetetlen, hogy mindenki baleset nélkül térhessen haza.

Erdész szemmel
A nyár legfontosabb feladatát, a fiatal erdők ápolását nagy mértékben hátráltatja az eddig hullott jelentős mennyiségű csapadék. A csemeték jobb termőhelyen fél métert is nőttek, de a fafajok hajtásnövekedése mellett a gyomkonkurencia is rohamos ütemben fejlődött. A csemeték növőterének kitisztítása és a gyomok eltávolítása a fő cél, melyet hegyvidéken kizárólagosan kézi erővel végeznek, egyesével, soronként haladva a több hektáros erdőrészletekben. Az erdőművelők terepi munkáját a sár is nehezíti, nem beszélve a nagy mennyiségben előforduló darázsról.

Kisvasutas rendezvények
Szeretettel ajánljuk a kiránduló családoknak közelgő kisvasúti rendezvényeinket. A július 28-án Szilvásváradon megrendezésre kerülő Zenélő vonat programon a Marching Jazz Band zenéje töri meg a Szalajka-völgy csendjét. Újra útnak indul Szilvi-gőzös, nosztalgia kocsijaira szállva igazi hangulatos pillanatokban lehet része a vendégeknek, melyre már fogadjuk a regisztrációkat.
Az azt következő hétvégén, augusztus 4-én, pedig Felsőtárkányba várjuk a kisvasút szerelmeseit, ahol népzenével és népi játékokkal fűszerezett Kisvasúti Napját tartja az Egererdő Zrt. A programra látogatók figyelmébe ajánljuk a felsőtárkányi Rétesnapokat, ahol igazi kézzel húzott rétest is kóstolhatnak különböző ízkombinációkban.

Forrás: Egererdő Zrt.