Az MME és a jászsági Sasközpont szervezésében idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a Sasnap, melyhez idén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik hortobágyi helyszínekkel.


A Hortobágyi Sasnap alkalmával változatos programok várják a madárbarátokat programhelyszíneinken. Van lehetőség külön-külön is részt venni ezen eseményeken, de egymással kombinálva akár össze is kapcsolhatják azokat.

Időpont: 2017. január 14.

Programhelyszínek és a programok időpontjai:

Kecskés-puszta: 09:00-12:00

A rétisas (Haliaeetus albicilla) a legnagyobb nálunk fészkelő ragadozó madár. A szárnyak fesztávolsága meghaladhatja a 2 métert és a tojó súlya elérheti a 4-5 kg-ot. A Hortobágy jelentős a Kárpát-medencében telelő rétisasok számára is, így télen a hazai fészkelő állomány feldúsul északról, északkeletről érkező telelő példányokkal. Jellemzően vizes élőhelyek közelében tartózkodnak legszívesebben, megfigyelni őket is itt van a legnagyobb esély, de gyakran láthatók a rövidfüvű szikes pusztán is. Egy kellemes séta révén eljuthatunk olyan helyre, ahol a sasok nagy eséllyel kerülnek szem elé napközben. Állványos távcsővel jól megfigyelhetjük őket, és bepillantást nyerhetünk rövid időre viselkedésükbe, táplálkozási szokásaikba is.

Hortobágyi Vadaspark: 10:00- 17:00

A vadasparkban látható sasokat és más rgadozómadarakat testközelből is megfigyelhetjük, így méginkább megismerhetjük testfelépítésület, szokásaikat szakvezetőnk segítségével.

Részvételi díjak:

minden helyszínre: 2500 Ft/felnőtt; 1500 Ft/diák; 6500 Ft/család

Hortobágyi Vadasparkba: 1800 Ft/felnőtt; 1000 Ft/diák, 3200 Ft/ család (2 felnőtt, 2 gyerek) szakvezetés

Saslesre (Ohati Horgászcentrumtól induló gyalogos túrára): 1000 Ft/felnőtt; 600 Ft/diák; 2600 Ft/család; ellátás: forró tea, pogácsa, szakvezetés, spektív

(diák: 26 éves korig diákigazolvánnyal, család: 2 felnőtt és max. 3 gyerek)

A program egyes helyszínei közötti közlekedés saját autóval történik.

A Saslesre előzetes bejelentkezés szükséges.

Sasles túra létszámkerete: max. 40 fő

Jelentkezési határidő: 2017. január 13. 12.00 óra

Jelentkezés és információ: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Váradi Péter: +3630/901-2804

Facebook esemény

Forrás: Vadászlap