Több programot is szervez áprilisban a Körös-Maros Nemzeti Park (KMNP): egyebek mellett túzoklesre, természetvédelmi túrákra és madármegfigyelésre várják az érdeklődőket.

A KMNP Igazgatóságának közleménye szerint áprilisban egész hónapban hajnali túzoklest tartanak Dévaványán, a Réhelyi Látogatóközpontban. Hétvégenként szakvezetést is biztosítanak, természetvédelmi őr kíséretében nemcsak a túzokdürgést lehet megtekinteni, hanem előadást is hallhatnak a látogatók a túzokról és annak védelméről.

Április 1. és 15. között ugyanitt a túzokdürgés fotózására, filmezésére is lehetőség nyílik.
Április 8-án két túrát szerveznek a természetjáróknak: Mágoron az ottani túzok élőhelyeket látogatják meg, a Héricses-dombra vezető kiránduláson a Királyhegyesi-puszta mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait ismerhetik meg a látogatók.

Április 9-én erdei salátástúrát szerveznek a Kígyósi-tanösvényen, amelyen az ehető vadnövényeket ismertetik meg a programban résztvevőkkel.
A húsvéti hosszú hétvégén a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpontban és Állatparkban tojáskereséssel, állatsimogatással, látványetetéssel, családi nyomozással és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat.
Április 28-án Maros menti madárdalos délelőttre hívják a természetbarátokat.

Április 29-én három túrát szerveznek: a Tavaszi madarász és botanikai túra a kardoskúti Lófogó-érhez vezet, a Körös-körül a Körös körül elnevezésű kerékpártúra során Szarvas és Békésszentandrás természeti környezetét, a Körös hullámterét ismerhetik meg az érdeklődők. A Csalogányok éneke és csillagséta a Dévaványai-Ecsegi pusztákon című túra keretében pedig madárodúkat készítenek és helyeznek ki, valamint lézerfénnyel, távcsővel történő szabadtéri csillagászatra is lehetőség nyílik - írják az MTI-hez eljuttatott programajánlóban.

Forrás: MTI