Immár kilencedik alkalommal vették birtokba a vadászok április 28-án, a füzérradványi Károlyi kastély parkját, a Vadételfőző verseny és Vadásznap alkalmából.


A rendezvény számos programmal szolgált a vadászok és nem vadászok számára. Már a pénteki napon a kastélyban megnyitotta kapuit a Vadászati Kulturális Egyesület „Vadászat fényképezőgéppel” című természetfotó-kiállítása, és Vezényi Elemér festőművész vadászati témájú tárlata, melynek ünnepélyes átadását gróf Nagykárolyi Károlyi László és felesége is megtisztelte jelenlétével.

A határ közelségét, valamint a szlovák és magyar vadászok közötti jó kapcsolatot mi sem bizonyíthatja jobban, minthogy a megnyitóra a saroglyán fekvő őzbakot a borsodi és a szlovákiai Dianák közösen hozták be.
A megnyitóbeszédekben mind Gyutai Csaba, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. ügyvezetője, mind Pandák Pál, Füzérradvány polgármestere és Tóth Á. Dénes, az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Területi Szervezetének titkára, a vadászat, illetőleg a Károlyi család térség kulturális életében betöltött szerepéről is megemlékezett.

A borongós, cseppet sem tavaszias idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a vadászati programokra, mint például a szarvasbőgő bemutatóra, amelyet Czakó Attila és Molnár Renátó tolmácsolásában hallhattak, vagy a hagyományos vadászati módokat prezentáló agarász- és solymászbemutatókra.

Az Utánkeresők Baráti Körének köszönhetően a zömében családostól érkező érdeklődők testközelből ismerkedhettek meg a jól képzett vérebek munkájával, gondozásával.
A kastély szintén egész nap nyitva állt azok előtt, akik kíváncsiak voltak a régi „főúri életre”, vagy éppen a park növénykülönlegességeire, köztük hazánk legidősebb, legvastagabb törzsű platánfájára. A gyermekfoglalkoztatóban, és a mászófalon egymásnak adták a „kilincset” a gyerekek, akik íjász-, légpuska- és paintball lövészetben tehették próbára magukat.

Szintén nagy érdeklődés kísérte Dávid Gábor produkcióját, aki a magyar fakitermelő válogatott tagjaként bemutatta a nemzetközi megmérettetéseken előforduló versenyszámokat, mint a lánccserét, a döntést, vagy a gallyazást. Külön érdekesség, hogy a „szerelés” számban az Északerdő Zrt. munkatársaként tevékenykedő fiatalember új világcsúcsot állított fel, melyet természetesen ezúttal nem lehetett hitelesíteni, de ha a hét végén, Prágában megrendezendő kontinensviadalon sikerül megismételnie ezt a kivételes teljesítményt, akkor a neve bekerül a jegyzőkönyvekbe.
A főzőverseny díjátadója után a helyi népdalkörök és a Holdviola együttes szórakoztatta a közönséget, estébe nyúló utcabállal.

A rendezvényről bővebb tudósítást olvashatnak a Magyar VADÁSZLAP júniusi számában!

További fotók itt!

Forrás: Vadászlap