Nem csak vadászoknak és a vadászat szerelmeseinek szól a Somogy Megyei Vadásznap, amelyet idén Barcs-Középrigócon rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

A szakemberek mellett civileknek is szóló seregszemle évről-évre népszerűbb. A díjnyertes trófeák szemléje mellett vadászkutya és solymász bemutatók, lövészverseny és persze kulináris élmények is szerepeltek az idei kínálatban. A vadász szakma elismeréseinek átadására is sor került. Hubertusz Kereszt Arany fokozatú kitűntetésben négy SEFAG Zrt-nél dolgozó munkavállaló részesült.

Kámi János, vadtenyésztő, valamint agrármérnök képesítésű szakember, aki 1974-ben – azaz immár 43 éve -  a lábodi területen kezdte meg munkásságát. Különféle vadászati beosztásokban a mai napig is itt dolgozik. Szakmai érdemei mellett kitűnő szakács, a gasztronómia elhivatott képviselője.
Simon Tamás állattenyésztő mérnök, vadgazdálkodási szakmérnök, négy gyermek édesapja. 1998. óta dolgozik a SEFAG Zrt. kötelékében. Kezdetben, mint vadászati ügyintéző, majd 2004-től a méltán híres vörösalmai terület fővadásza, vadgazdálkodási ágazatvezetőjeként.
Nyúl András agrármérnök, vadgazda mérnök. 2005. óta dolgozik a SEFAG Zrt. lábodi vadászterületén.    Jelenleg az erdőgazdaság Barcsi Erdészetének vadgazdálkodási ágazatvezetője. Elismert vizsla- és vérebvezető, versenybíró, nemzetközi versenygyőztes.
Nagy Árpád okleveles vadgazda mérnök, aki 2006. óta dolgozik a SEFAG Zrt. szántódi vadászterületén, Aliréten. Méltán elismert, Kaszó kupa győztes vérebvezető.

Mellettük az Országos Magyar Vadászkamara „A Vad és Vadászat Szolgálatáért Somogyban” emlékplakettjét vehette át Farkas Gyula, a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének kerületvezető vadásza, Kovács Sándor, a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének, kerületvezető vadásza, Gordán Gábor, a SEFAG Zrt. Kaposvári Erdészetének nyugállományba vonuló igazgatója és Császár György, a SEFAG Zrt. Iharosi Erdészetének leköszönő igazgatója.

Forrás: ForestPress